TCA Peeling 

Wat is TCA Peeling? 

Bij een TCA Peeling wordt TCA (trichloorazijnzuur) op de huid aangebracht, waardoor de bovenste cellagen afschilferen. De huid reageert hierop met de aanmaak van nieuw collageen en elastine, zodat een gladdere, zachtere en frissere huid verschijnt. Typisch voor een TCA peeling is de “frosting”: de huid wordt tijdens de behandeling “witter” gedurende een vijftal minuten. Dit helpt de specialist om de diepte en de veiligheid van de peeling te bepalen. Er bestaan meerdere concentraties. Hoe hoger de concentratie, hoe efficiënter de peeling. Afhankelijk van de concentratie kan TCA gebruikt worden voor een oppervlakkige, mediumdiepe tot een diepe peeling.

 

TCA Peeling is geschikt voor? 

Actieve acné: een chemische peeling TCA is doeltreffend tegen actieve acné, zowel de huidzweertjes als de zwarte huidpuntjes, acnélittekens

Pigmentvlekken: een chemische peeling TCA wordt toegepast voor de behandeling van pigmentvlekken en zwangerschapsmasker

Als huidopfrissing: patiënten die een algehele huidopfrissing wensen zijn gebaat met een chemische peeling TCA. Fijne littekentjes, kleurverschillen, grove poriën, oneffenheden kunnen hiermee vervagen

Over het algemeen zijn patiënten met een lichte huidskleur meer gebaat met een chemische peeling TCA. Mensen met een donkere huidskleur hebben meer kans op kleurverschillen van de huid na een chemische peeling en raad het af te doen.

Een oppervlakkige TCA peeling zal uw huid lichtjes doen schilferen gedurende 4 dagen.

Ná de behandeling is het is belangrijk zon of zonnebank te mijden gedurende de eerste 6 weken. Een zonnecrème UVA en UVB aanbrengen met een hoge beschermingsfactor is echter nodig voor minimaal zes weken ook met de zon in Nederland.

De TCA Peeling doet de bovenste cellagen afschilferen. De huid maakt nieuw collageen en elastine aan zodat een gladdere frissere huid verschijnt. Na ongeveer 4 tot 6 weken is het definitieve resultaat zichtbaar.

Prijzen

TCA Peeling gezicht €99,00
TCA Peeling gezicht en hals €125,00